Har du hørt om Lajatico?

Hvis svaret ditt er nei er det kanskje ikke så rart. Her bor det bare litt i overkant av 1300 innbyggere.  Lajatico er absolutt verdt et besøk. Byen er bitteliten og som tatt ut av et italiensk postkort. Den ligger oppe på en høyde. Her finner du en gammel kirke, typiske toskanske terrakottabygg og byen er omringet av  sypresser og vakre åssider.  Det er en hovedgate som går igjennom byen med et torg som samler lokalbefolkningen når de møtes til morgenkaffen på den lokale caféen. Lajatico ligger i Pisa kommune i Toscana.

Denne bittelille landsbyen i Toscana er sentrum for en stor hendelse hver sommer.

Hvis du kjenner til landsbyen er det kanskje fordi du har hørt at Andrea Bocelli holder konsert her. Eller kanskje du faktisk har vært så heldig å overvære en av konsertene hans i Lajatico.
Lajatico er Bocelli´s fødeby. Det var her han tilbragte barndommen.
Det er ekstra spesielt å se han opptre i Lajatico. Det er som om han har en ekstra dimensjon når han står på scenen i fødebyen sin.
Scenen ble bygget kun for Andrea Bocelli hvor han holder konsert en gang i året. Resten av året er arenaen stille. Derav navnet Teatro del Silenzio – Stillhetens Teater. Arenaen stod klar i 2006 og den aller første konserten be holdt. Det har siden den gang blitt en tradisjon.

Bli med oss på tur i juli 2023. Da er vi klare for enda en konsert i magiske omgivelser.
Her kan du se hvordan neste års turprogram ser ut: Andrea Bocelli tur med konsert i Toscana