Lucca ligger i hjertet til Toscana med en befolkning på 8000 innbyggere innenfor bymuren. Her ligger kafeer på hvert hjørne, og trattoriaer tett på hverandre.  Et opphold i Lucca anses som en uforglemmelig opplevelse, men det som gjør det enda mer lukrativt er råvarene som skinke, oster, frukt, vin og ikke minst de ferske grønnsakene. Det historiske sentrum av Lucca er omringet av en vakker bymur på 4,2 km, hvor du kan ta deg en sykkeltur, en lang og rolig spasertur, eller til og med en piknik. Bymuren er en av de best bevarte bymurer i hele Europa, og hadde 500 års jubileum i 2013.

Severdighetene i Lucca er det mange av og hele byen oser av sjarm og kultur. Derfor er det veldig lett å finne noe å gjøre. Å ta seg en kopp kaffe eller et glass vin eller to på Piazza San Michele anses som et attraksjon i seg selv. Kanskje du får en venn eller to blant de pratsomme italienerne også. Besøk Piazza dell’ Anfiteatro hvor du finner det romerske amfiteateret som stammer helt tilbake til romertiden. Plassen er fylt med spennende historie og det er mange restauranter og caféer hvor en kan sitte og oppleve den vakre utsikten over plassen. Hvis religion interesserer deg kan du ta deg en tur innom San Martino kirken som er den viktigste kirken i byen. Den gotisk inspirerte stilen er unik, og selve kirken har vært oppreist i over 700 år. Du kan også besøke Piazza san Frediano hvor du finner den vakre gullmosaikkfasaden til San Frediano kirken. Går du inn i kirken kan du se den mumifiserte kroppen til Santa Zita, en av Lucca´s helgener.

Det finnes mange utesteder i Lucca. Gode vinbarer er det mange av de og er lett tilgjengelig for de som velger å bo inne i gamlebyen. Ta deg en spasertur i gamlebyen å finn ditt eget favoritt sted, enten det er en restaurant, kaffebar eller en designerbutikk. Lete etter stedene med flest italienere og du finner garantert god mat og vin.