For 12. året på råd holder Andrea Bocelli konsert i Lajatico på Teatro del Silenzio. Vil du oppleve noe særegent som er alt annet enn en vanlig konsert, så bør du vurdere å dra på Andrea Bocelli konsert i hans egen fødeby, midt i hjertet av Toscana.

Drømmer du om vakkert Chiantilandskap med myke åskammer og vakker natur finner du dette i Lajatico. Byen har litt over 1300 innbyggere og her passerer livet rolig forbi omtrent 364 dager i året. En gang hver sensommer holder Andrea Bocelli konsert i sin egen hjemby. Da strømmer det tusenvis av konsertgjester til byen.

For 11 år siden fikk Bocelli overbevist sin egen by om å bygge en helt egen konsertscene utenfor sentrum av Lajatico. Dette var et prosjekt hvor Bocelli selv bidro med både midler og hjelp. Scenen har fått navnet ”Teatro del Silenzio”, dvs. Stillhetens Teater. Teateret er stille 364 dager i året. En gang hvert år siden 2006 har Bocelli holdt konsert her. Det går ofte rykter om at ”i år” er det siste gang han holder konsert her. Dette er med på å gjøre det til en svært ettertraktet konsertopplevelse. Scenen er bygget som et amfiteater midt ute i den vakre toskanske naturen, slik mange av oss forestiller seg Toscana. Konsertområdet tar omtrent 10.000 gjester.

Vi har selv vært med hele 5 ganger og opplevd Andrea Bocelli på Teatro del Silenzio. Hver eneste gang har det vært fantastisk. Vi har sett han opptre med store gjesteartister. Dette er alltid spennende. Ingen vet på forhånd hvem han har invitert. Kjente artister som Lang Lang, Plàcido Domingo, David Foster, Kenny G og Zucchero har vært med.

Mange av oss nordmenn er vant til å se Bocelli opptre på TV med kjente og myke ”poplåter”. Når han opptrer i Lajatico ser vi ofte at han velger å fremføre mer opera enn hva som vises på TV. En av våre siste opplevelser i Lajatico var i 2015 når han fremførte operaen ”Turandot”. En flott og mektig opplevelse. Mange nordmenn var nok litt overrasket over valget og forventet seg en konsert med flere av de kjente og myke ”popsangene”, men det er faktisk opera Andrea Bocelli først og fremst synger.

I 2018 er det bekreftet at Bocelli holder nok en konsert på Teatro del Silenzio. 28. juli er dagen. Vi har allerede begynt å glede oss. Har han med gjesteartister i år? Hva slags musikk velger han å fremføre? Dette er noe av det vi gleder oss til å få svaret på enda en gang.

Bli med oss på tur og opplev nettopp dette. Bo i vakre Lucca mens du er med på Bocellikonsert kombinert med gode mat- og vinopplevelser.
Se mer: https://italiamo.no/lokasjoner/andrea-bocelli-tur-juli-2018/