Drømmer du om en rustikk villa i Toscana med svømmebasseng? Kanskje drømmer du om å ta med familien og nyte late dager i solfylte Toscana i Italia.

Etter nok en sommer har vi tatt fatt på høsten igjen. Når høstværet setter inn er det lett å drømme seg bort til ferie og varme sommerdager. Det er vel ofte i slike perioder tankevirksomheten setter i gang for neste års ferie.

I store deler av Europa er de veldig tidlig ute med å bestille sitt feriehus. I Norge ser vi at mange venter til godt over nyttår før de begynner å planlegge neste års ferie. Dette har selvfølgelig sammenheng med at ferie skal avklares på jobb og kanskje samkjøres med andre som en skal reise sammen med.

Vi du velge på øverste hylle blant de beste husene og de beste prisene? Da bør du begynne prosessen nå.

Hva bør du tenke på?

Det er mange flotte områder i Italia.
Hvor skal du velge å leie? Sjekk at det er gode flyalternativ til området. Toscana er et av områdene hvor det er lettest å finne gode alternativ. Du kan fly både til Pisa, Firenze og Bologna. Tre gode flyalternativ som alle gir deg lett tilgang til områder som Lucca, Chianti og Viareggio.

Skal vi leie hus på landet eller ved sjøen?

Sørg for å sjekke at huset dere ønsker å leie ligger i nærhet av en landsby eller tettsted. Det kan bli en stusselig opplevelse hvis dere bor midt ute i ingenmannsland. Det er viktig å ha supermarkedet/matbutikken i nærheten uten å måtte kjøre for langt. Det er også godt å kunne ha en restaurant i nærheten. Når du leier et hus ønsker de fleste å reise på utflukter og oppleve områdene rundt. Mange liker å tilbringe en dag på stranden selv om det er svømmebasseng ved villaen.

Vi vil anbefale dere å vurdere å leie i Luccaområdet. Stedet kan tilby det meste!

Byen Lucca med alle sine flotte severdigheter, cafèer, restauranter, konserter og kulturtilbud kan anbefales på det sterkeste. Et opphold her blir aldri kjedelig. Dessuten har du kysten rett i nærheten. Det er kun 25 min. å kjøre fra Lucca til kilometerlange strender, f.eks. til Viareggio. Du kan også reise og besøk det vakre Cinque Terre området i Liguria.
Kun 1 t 30 min. kjøretur fra Lucca og du er i området som står på UNESCO ́s verdensarvliste.

Hvilket budsjett skal vi legge oss på?

Er dere flere familier som skal leie hus sammen så ikke la dere skremme av at prisen kan virke høy. Sørg for å tenke kostnad pr. familie. Hvor mye vil det koste min egen familie å leie en uke når prisen deles på antall reisende? Dette bør avgjøre om huset er innenfor ditt budsjett. Husk også at prisen som regel sier noe om standarden på huset. Velger du et hus til lav pris må du også forvente at standarden er deretter. Skal du leie villa bør du absolutt ha leiebil. Da står du fritt til å ta deg frem uten å være avhengig av offentlig transport eller taxi.

Å leie bil i Italia er rimelig. Vi finner selv de beste prisene på denne leiebilsiden: https://www.carrentals.co.uk/

Vi hjelper deg gjerne med å finne ditt feriehus.

Se våre ferieboliger her:
Villaer med svømmebasseng: https://italiamo.no/villaer/
Leiligheter i Lucca: https://italiamo.no/leiligheter/

Vil du velge på øverste hylle anbefaler vi deg å bestille ditt feriehus nå!