I mange år har vi vært heldige med å finne billige billetter ut i Europa og til Italia. Kanskje med priser ned mot tusenlappen. Ryanair har hatt mange ruter til Italia hvor det var mulig å finne særdeles billige billetter. Prisene har nok vært kunstig lave. I dag er det ikke like lett å finne slike billetter. I tiden fremover må vi nok belage oss på å betale en mer realistisk pris. Ryanair har kuttet ned på flygninger fra Norge til Italia.

Vær derfor kreativ når du søker etter billetter!

Det kan være store forskjeller på flypriser til Italia.

Bor du på Østlandet kan du vurdere å fly fra Sverige.

Da bør du absolutt ta Gøteborg med i betraktningen når du søker etter billetter. Ofte kan f.eks. vinterferie og høstferie være på andre tidspunkter i Sverige. Det gjør at billettprisene ofte er lavere fra Sverige i disse periodene.

Vurder også hvilken flyplass du skal fly til.

Hvis du har Lucca som reisemål har du mange alternativ. Aller nærmest er Lucca med en biltur på kun 20 min. Firenze er en god nummer to med 45 min. Ikke glem Bologna! Det er kun 1 t 30 min. å kjøre til Lucca. Vi ser at i 9 av 10 tilfeller er Bologna den aller rimeligste flyplassen å fly til. Da kan det være verdt litt ekstra tid i bilen og tusenlapper å spare for en hel familie. Skal du være i Italia en stund anbefaler vi deg også å vurdere Milano som ankomststed. Det er kun drøye 3 timer å kjøre fra Milano til f.eks. Lucca, Cinque Terre og Firenze.

Du bør også vurdere å fly med vanlig rutefly.

Mange vegrer seg for å en mellomlanding ute i Europa. Ved å legge til kun en time ekstra reisetid vil du kunne få et helt annet utvalg av flytider. De fleste ruteflyene flyr hver eneste dag, og flere ganger om dagen. Mange lavprisselskap har ugunstige flytider. Du lander f.eks. sent på kvelden og mister første dag av turen. Velger du rutefly kan du finne gode ankomsttider og få maksimalt ut av første feriedag. Det samme gjelder for hjemreisen. Unngå å måtte stå opp midt på natten for flyavgang kl. 06.30 på morgenen. Fly hjem på ettermiddagen og få mye ut av siste feriedag. Da kan det faktisk være verdt den ekstra timen i reisetid for å få mest mulig ut av dagene. Vi reiser selv hyppig mellom Norge og Italia. Stort sett reiser vi selv med vanlig rutefly pga. flytidene. Prisene er også fornuftige hvis man bestiller i god tid.

Vårt råd er å bruke Finn.no til å søke etter billetter: https://www.finn.no/reise/flybilletter/

Se våre tips og råd for hvordan du flyr til våre reisemål: https://italiamo.no/flyalternativer/

Vær kreativ!

GOD REISE!