Det er populært å leie feriehus i Italia. Vennefamilier og storfamilier som leier hus i Italia er en økende trend. Det er et enormt utvalg av steder å leie. Det florerer også at nettsteder som formidler ferieboliger.

  • Hva skal man så tenke på for å velge rett sted?
  • Hvilket firma skal du velge?
  • Hvilket område skal du velge å bo i?

Det er mange kriterier å tenke på. Sørg for å sjekke at firmaet du leier av er seriøst. Velger du et utenlandsk firma er risikoen større for at det oppstår problemer hvis noe er galt med ferieboligen eller bestillingen din. Bruker du et norsk firma er det som regel lettere å kommunisere og ordne opp hvis noe skulle være galt. Dette er verdt å merke seg! En god indikasjon på om firmaet er seriøst er at du får raske tilbakemeldinger når du tar kontakt. Legg vekt på personlig service, så blir du forhåpentligvis fornøyd!

Det er mange flotte områder i Italia. Hvor skal du velge å leie?

Sjekk at det er gode flyalternativ til området. Toscana er et av områdene hvor det er lettest å finne gode alternativ. Du kan fly både til Pisa, Firenze og Bologna. Tre gode flyalternativ som alle gir deg lett tilgang til områder som Lucca, Chianti og Viareggio.

Skal jeg leie hus på landet eller ved sjøen?

Sørg for å sjekke at huset du ønsker å leie ligger i nærhet av en landsby eller tettsted. Det kan bli en stusselig opplevelse hvis du bor midt ute i ingenmannsland. Det er viktig å ha supermarkedet/matbutikken i nærheten uten å måtte kjøre for langt. Det er også godt å kunne ha en restaurant i nærheten. Når du leier et hus ønsker de fleste å reise på utflukter og oppleve områdene rundt. Mange liker å tilbringe en dag på stranden selv om en kanskje har svømmebasseng ved villaen.

Luccaområdet har alt dette. Lei en villa nær Lucca!

Da har du byen Lucca med alle sine flotte severdigheter, cafèer, restauranter, konserter og kulturtilbud i nærheten. Da blir oppholdet aldri kjedelig. Dessuten har du kysten rett i nærheten. Det er kun 25 min. å kjøre fra Lucca til kilometerlange strender, f.eks. til Viareggio. Du kan også reise og besøk det vakre Cinque Terre området i Liguria. Kun 1 t 30 min. kjøretur fra Lucca og du er i området som står på UNESCO ́s verdensarvliste.

Skal jeg leie villa med svømmebasseng eller en leilighet i byen? Reiser du med barn vil nok svaret ofte gi seg selv – villa med svømmebasseng. Reiser du derimot kun sammen med voksne kan det kanskje være vel så bra å leie hus i sentrum av en by. Da har du restauranter, cafèer, severdigheter og butikker på stedet, og du er ikke avhengig av bil. For opphold mindre enn en uke i høysesongen vil det også være vanskelig å finne en villa, da de fleste villaer leies ut fra lørdag til lørdag.
Velger du å bo i leilighet i f.eks. Lucca`s historiske sentrum, er dette et sted som også passer for barn. Det er mange spennende severdigheter å se, tårn å klatre i, bymur som kan sykles og trange gater og smug som kan utforskes.

Hvilket budsjett skal jeg legge meg på?

Er dere flere familier som skal leie hus sammen så ikke la dere skremme av at prisen kan virke høy. Sørg for å tenke kostnad pr. familie. Hvor mye vil det koste min egen familie å leie en uke når prisen deles på antall reisende? Dette bør avgjøre om huset er innenfor ditt budsjett. Husk også at prisen som regel sier noe om standarden på huset. Velger du et hus til lav pris må du også forvente at standarden er deretter.

Skal du leie villa bør du absolutt ha leiebil. Da står du fritt til å ta deg frem uten å være avhengig av offentlig transport eller taxi. Å leie bil i Italia er rimelig. Vi finner selv de beste prisene på denne leiebilsiden: https://www.carrentals.co.uk/

Vi hjelper deg gjerne med å finne ditt feriehus!

Se våre ferieboliger her:
Villaer med svømmebasseng: https://italiamo.no/villaer/
Leiligheter i Lucca: https://italiamo.no/leiligheter/

GOD FERIE!